«Toyota» peļņa deviņos mēnešos sarukusi par 57,5%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves uzņēmums «Toyota Motor Corp.» šā biznesa gada pirmajos deviņos mēnešos, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 162 miljardu jenu (1,13 miljardu latu) tīro peļņu un tas ir par 57,5% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar negatīvo ietekmi, ko radījis Japānas jenas vērtības pieaugums, martā Japānā piedzīvotā zemestrīce un postošie plūdi Taizemē.

Bet «Toyota» apgrozījums deviņos mēnešos sarucis par vairāk nekā 10% - līdz 12,8 triljoniem jenu (89,6 miljardiem latu).

Kompānija otrdien gan paaugstināja peļņas prognozi šim biznesa gadam, kas noslēgsies martā, par 11,1% - līdz 200 miljardiem jenu (1,4 miljardiem latu), taču tā būs par vairāk nekā pusi mazāka salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

«Toyota» arī paziņoja, ka biznesa gadā pasaulē plāno pārdot 7,41 miljonu automašīnu, kas ir par 30 000 vienību vairāk nekā tika prognozēts decembrī.

Kā ziņots, «Toyota» 2008. gadā spēja atņemt ASV autobūves gigantam «General Motors» (GM) 77 gadus ilgušā pasaules lielākā autoražotāja statusu.

Taču pēdējo divu gadu laikā Japānas autoražotājs bijis spiests īstenot vērienīgu automašīnu atsaukumu, bet pērn martā tā darbību satricināja Japānā piedzīvotā zemestrīce un cunami.

Tādējādi pasaules lielākā autoražotāja statusu pagājušajā gadā atguvis GM, spējot veiksmīgi atgūties no 2009. gada bankrota procedūras un apsteigt Vācijas konkurentu «Volkswagen».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu