Loskutovs: līdz ar referenduma beigām nekas nebeidzas, drīzāk sākas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdz ar referenduma par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai beigām nekas nebeidzas, bet drīzāk sākas, aģentūrai LETA šādu viedokli pauda politiķis Aleksejs Loskutovs (V).

Viņš uzskata, ka valsts iestādēm jāpārdomā izveidojusies situācija, jo, lai gan pēdējos 20 gados integrācijas process ir noticis un jaunie cilvēki-nelatvieši gan labāk zina latviešu valodu, gan spēj iekļauties latviešu sabiedrībā un atrast darbu, tomēr tas nav pietiekami.

«Ja viņu iekļaušanās būtu izteiktāka, domāju, ka līdz referendumam mēs nebūtu nonākuši,» teica Loskutovs.

Viņš arī pauda gatavību par šiem jautājumiem uzrunāt savus partijas biedrus. Kā vienu no tuvākajā laikā darāmajiem darbiem viņš minēja vēršanos pie Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), lai sabiedriskie mediji nebūtu latviešu mediji, bet visas sabiedrības mediji un runātu par problēmām, kas skar visu sabiedrību kopumā, neaizmirstot par minoritātēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu