VAK apsveic Aksenoka lēmumu novērst trokšņa piesārņojumu Rīgā (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Vides aizsardzības klubs apsveic Rīgas mēra A.Aksenoka vēlmi beidzot pildīt Eiropas Savienības direktīvās noteiktās saistības un sākt īstenot pasākumus, kas nepieciešami gaisa un trokšņa piesārņojuma novēršanai Rīgas pilsētā.

Kā informēja mēra preses sekretāre Laila Spaliņa, A.Aksenoks Rīgas domes Vides departamentam uzdevis risināt ielu mazgāšanas jautājumu, kā arī sagatavot priekšlikumus par veicamajiem pasākumiem būtiskai gaisa kvalitātes uzlabošanai pilsētā, lai pildītu ES direktīvu normas.

Vides aizsardzības klubs gan norāda, ka ar ielu laistīšanu ES Gaisa struktūrdirektīvu normu sasniegšanai būs par maz, tāpēc iesaka Rīgas mēram neapstāties pie šī rīkojuma, bet rast iespēju:

1) pilsētas centrālajā daļā veidot "zema gaisa piesārņojuma zonas" kā Stokholmā, Gēteborgā un Londonā,

2) iegādāties vēl četras PM10 monitoringa stacijas un uzstādīt, piemēram, Āgenskalnā, Iļģuciemā, Teikā/Juglā vai Ķengaragā,

3) beidzot reāli sākt veidot veloceliņus, piemēram, gar Daugavu,

4) tāpat kā Jūrmalā un Ventspilī noteikt LIELU vienreizēju iebraukšanas maksu pilsētas dzelzceļu lokā smagajam kravas (>7,5t) un netīrajam (

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu