Lindermans prasa morālā kaitējuma atlīdzību no Āboltiņas; gatavo prasību pret Vīķi-Freibergu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Apvienības «Dzimtā valoda» līderis Vladimirs Lindermans vērsies ar prasību tiesā pret Saeimas spīkeri Solvitu Āboltiņu un laikrakstu «Latvijas Avīze», ko vaino par goda un cieņas aizskaršanu.

«Latvijas politiķi, ierēdņi un un masu mediji sacenšas savā starpā «Dzimtās valodas» nomelnošanā un demonizācijā. Nonācis tik tālu, ka drīz tantiņas laukos baidīs savus bērnus: «Ja slikti uzvedīsies, atnāks Lindermans un Osipovs un tevi savāks!» teikts Lindermana paziņojumā medijiem.

Lindermans vaino Āboltiņu, ka viņa intervijā «Latvijas Avīzei» stāstījusi, ka «Lindermans aicinājis vardarbīgā ceļā gāzt Latvijas valdību».

Lindermans piekrīt, ka viņš tiešām ticis apsūdzēts aicinājumā gāzt valdību, taču tiesa viņu pilnībā attaisnojusi.

Par goda un cieņas aizskaršanu Lindermans gatavojas piedzīt no Āboltiņas 5000 latu. Tādu pašu summu Lindermans plāno piedzīt arī no «Latvijs Avīzes», kas atteikusies atvainoties par to, ka minēto publicējusi. Lindermana prasība iesniegta Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Nākamā publiskā persona, pret kuru Lindermans vērsīsies ar prasību, būšot Vaira Vīķe-Freiberga, pret kuru juristi jau gatavojot prasību.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu