Japāņu «spoku kuģis» ir tikai «atkritumu viļņa» sākums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Vairāki eksperti pauž pārliecību, ka pie Kanādas krastiem pamanītais Japānas postošajā cunami aizskalots zvejas traleris, ir tikai sākums «atkritumu vilnim», kas Kanādas un ASV krastus sasniegs 2013.gadā.

«Spoku kuģa» parādīšanās pie Kanādas tikai apstiprina, ka Ziemeļameriku arī turpmāk sasniegs postošā cunami radītie atkritumi, ārvalstu medijiem sacījis organizācijas «Ocean Conservancy», kas seko atkritumu problēmai okeānos, biologs Nikolas Maloss.

Ledusskapji, veļas mašīnas, televizori, ēku jumti, zvejas tīkli – šādas lietas nenovēršami tuvojas ASV un Kanādai.

Eksperti atgādina, ka pēc postoša cunami, okeānā peldēja pat mājas un automašīnas, taču patlaban tik lielu «atkritumu» vairs nav, taču nelielās lietas ASV un Kanādai tuvojas daudz ātrāk.

Jānorāda gan, ka vairāki eksperti neilgi pēc pērn notikušās nelaimes jau prognozēja, ka dažādi priekšmeti ASV un Kanādu sasniegs jau šajā ziemā. Tomēr prognozes nav piepildījušās.

LETA nedēļas nogalē ziņoja, ka pie Kanādas Britu Kolumbijas krastiem pamanīts pirms vairāk nekā gada pie Japānas krastiem postošajā cunami aizskalots zvejas traleris.

Kā pavēstīja Viktorijas pilsētas apvienotā glābšanas operāciju koordinācijas centra preses pārstāvis, kuģis ir aprūsējis, tomēr īpaši slikti neizskatās.

Traleris atrodās vairāk nekā 200 kilometru attālumā no Karalienes Šarlotes salām. Pirmo reizi kuģi pamanīja militārā gaisa patruļa. Vēlāk tika konstatēts, ka traleris brīvā peldēšanā atrodas kopā pagājušā gada 11.marta.

Japānas krasta apsardze jau noteikusi zvejas kuģa īpašnieku. Agrāk kuģa reģistrācijas osta bija Aomori prefektūrā Honsju salas ziemeļos.

Kanādas varasiestādes novēro kuģi, vai tam nav degvielas noplūde, taču pašlaik kuģis nekādas briesmas apkārtējai videi nerada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu