Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/17/10881680t1ha516.jpg)
Nepeiciešams:
250 g biezpiena
50 g cukura
2 olas
150 g miltu
0,5 tējkarotes sodas
1 ēdamkarote vaniļas cukura
šķipsniņa sāls
biezs ievārījums
eļļa
Pagatavošana:
Olas sakuļ ar cukuru, pieliek biezpienu, sodu, šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru, visu labi samaisa. Biezpienam pieliek miltus, samīca stingru mīklu, ja nepieciešams, pieliek vairāk miltu nekā dots receptē.
No mīklas veido plācenīšus, vidū liek piciņu ievārījuma, plāceņa malas aizspiež kopā, lai veidotos bumbiņa. Mīklas plācenīšus veidojiet uz dēlīša, kurš apkaisīts ar miltiem, lai nepielīp.
Katliņā sakarsē eļļu, bumbiņas vāra brūnas (5 - 6 minūtes).