Štrombergs nefinišē UCI Superkrosa posma finālbraucienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bmxlatvia.com

Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs pagājušajā naktī nefinišēja UCI Superkrosa Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmā posma finālbraucienā.

Štrombergs uzvarēja savos astotdaļfināla, ceturtdaļfināla un pusfināla braucienos, līdz ar to iegūstot pirmo celiņu finālā. Finālbraucienu Štrombergs sāka ļoti veiksmīgi, taču pirmajā virāžā amerikānis Konors Fīldss nobloķēja latvieti, kas noveda pie tā, ka Štrombergs finišu nesasniedza un tika klasificēts astotajā pozīcijā. Tikmēr pats Fīldss finālā izcīnīja uzvaru.

Vēl divi Latvijas BMX sportisti nepārvarēja astotdaļfināla barjeru - Edžus Treimanis un Rihards Veide savās grupās trīs braucienu summā ieņēma attiecīgi sesto un septīto vietu.

Kā ziņots, piektdien notikušajā kvalifikācijā 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempions Štrombergs individuālo braucienu kvalifikācijā uzrādīja piekto laiku (34,920 sekundes) un kvalificējās superfinālam, kurā savu rezultātu uzlaboja vēl par 0,5 sekundēm (34,413), izcīnot otro vietu.

Veide savā kvalifikācijas braucienā finišēja pēc 35,697 sekundēm, kas ļāva ierindoties 27. vietā, bet Treimanis pēc vairāku kļūdu pieļaušanas trasi veica 36,273 sekundēs un ierindojās tikai 55.pozīcijā, tomēr tas ļāva viņam piedalīties sestdienas finālbraucienos.

No pārējiem BMX sportistiem Kristers Lejiņš brauciena laikā pieļāva rupju kļūdu un finiša sasniegšana 36,519 sekundēs deva 69.vietu, kas neļāva kvalificēties pamatsacensībām. Vēl Toms Mankus trasi veica bez lielām kļūdām, tomēr rezultāts 36,559 sekundes deva tikai 72. vietu, bet Artūram Matisonam pēc nelielas kļūdas pieļaušanas par sevi likusi manīt nesenā pleca trauma un sportists nolēma izstāties no kvalifikācijas.

Uzvaru individuālo braucienu finālā ar jaunu trases rekordu (33,648 sekundes) izcīnīja Fīldss.

Jau vēstīts, ka individuālo braucienu finālos, kuros piedalās 16 labākie sportisti, tiek sadalīts atsevišķs medaļu komplekts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu