Eksperts: apledojums nevar būt vienīgais «ATR-72» avārijas iemesls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Tas, ka lidmašīna «ATR-72» nebija apstrādāta ar pretapledojuma līdzekli pirms izlidošanas no lidostas Tjumeņā, nevar būt vienīgais un galvenais iemesls, kādēļ lidaparāts piedzīvoja avāriju, ziņu aģentūrai «Ria Novosti» pavēstīja kāds civilās aviācijas eksperts.

Eksperts norādījis, ka katastrofa, visticamāk, notikusi vairāku iemeslu dēļ. Par to liecinot kaut vai tas, ka aculiecinieki ziņojuši par dūmiem, kas pirms nogāšanās nākuši no lidaparāta dzinējiem.

Vienlaikus gan eksperts pavēstījis: ja lidmašīna pacelšanos veikusi ar maksimālo atļauto svaru (bagāžas un degvielas daudzumu) un pēkšņi pārstājis darboties viens no dzinējiem, turklāt lidmašīna sākusi apledot, tad ar vienu dzinēju, protams, nepietiks, lai «izvilktu» lidmašīnu.

Pirms izlidošanas avarējušais lidaparāts «ATR-72» netika apstrādāts ar pretapledojuma līdzekli. Krievijas medijs «Lifenews.ru» ziņoja, ka, visticamāk, tieši tas bijis par iemeslu traģiskajai avārijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu