Lidmašīnas katastrofā Krievijā izdzīvojušie pastāsta par notikušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Izmeklētājiem izdevās aprunāties ar lidmašīnas «ATR-72» katastrofā izdzīvojušiem, vēsta Krievijas medijs «Life News», kura rīcībā nonākuši pratināšanas materiāli.

Tiek ziņots, ka izmeklētāji aprunājušies ar 26 gadus veco Anastasiju Averčenko un 23 gadus veco Aleksandru Akinšinu. Viņi ir pirmie izdzīvojušie, kuri nāca pie samaņas.

Anastasija pie samaņas nāca divas dienas pēc notikušā.

«Es neredzēju nekā neparasta. Kā ierasts, pirms lidojuma mazliet uztraucos, taču sliktu priekšnojautu man nebija. Tieši pirms izlidošanas mēs ar Sašu gribējām pārsēsties, taču neizdevās. Esmu gara, man ir garas kājas, arī Saša ir garš, tāpēc gribējām pārsēsties uz kādu ērtāku vietu, bet apkalpes locekle pateica, ka visas priekšējās vietas ir aizņemtas. Izlidojām pēc saraksta, bez kavēšanās,» tās dienas notikumus atceras sieviete.

Sieviete stāstījusi, ka pēc tam neko neatceras. «Es atvēru acis un sapratu, ka guļu sniegā. Bija ļoti, ļoti auksts. Apkārt valdīja troksnis. Es nodomāju, ka vēl guļu un tad ļoti nobijos, ka varētu nokavēt paredzēto konferenci. Man šķita, ka lidmašīnā iemigu un redzēju sliktu sapni. Es gulēju un domāju - kāpēc tik ilgi guļu? Man taču jāgatavojas konferencei, obligāti jāmostas un jālasa,» pastāstījusi Anastasija.

Jautāta, cik ātri ieradās glābšanas dienesti un cik profesionāls bijis viņu darbs, sieviete norādīja: «Es gulēju zemē un neko nesapratu. Pēc tam redzēju vairākus skrienošus vīriešus. Tad es sāku skaļi saukt pēc palīdzības. Kas notika pēc tā - neatceros.»

Sieviete guvusi smagas traumas, taču izdzīvojusi.

Savukārt sievietes līdzbraucējs Aleksandrs par pēdējām sekundēm pirms katastrofas varējis pastāstīt vairāk.

Viņš pastāstīja, ka lidmašīnā viss bija mierīgi un klusi. «Es sēdēju desmitajā vietā. Pēkšņi lidmašīna sāka kratīties, bija troksnis, man aizkrita ausis. Tad lidmašīna sasvērās. Es nesapratu, kas notiek.»

Pēdējais, ko vīrietis atceras, ir troksnis un pēc tam tumsa. «Atveru acis, bet man pretī dzinējs. Milzīgs. Un atkal neko neatceros,» atstāstījis Aleksandrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu