Policija atklāj smalki izplānotu 50 000 eiro izspiešanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Aizdomās izspiešanu 50 000 eiro apmērā, policisti Rīgā aizturējuši kādu vīrieti. Policijā norāda, ka izspiešana bijusi smalki izplānota, turklāt ar tieši šādu izspiešanu, kurā birokrātiskā sistēma un tās vājās vietas tiek izmantotas savtīgās interesēs, policija iepriekš vēl nebija fiksējusi.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja Rīgas policijas pārstāvis Toms Sadovskis, par izspiešanas upuri kļuvis kāds uzņēmējs.

Par izspiešanu no  uzņēmuma aizturētais ir biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītājs Artūrs Priede, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Priedi aizdomās par «smalki» izplānotu izspiešanu Rīgas policisti aizturēja vakar. Viņš iepriekš vēl nebija nonācis konfliktsituācijā ar likumu.

Priede naudu mēģināja izspiest no projekta «Pērle» attīstītāja SIA «NewEurope», portālam «Apollo» pavēstīja «NewEurope» direktors Jānis Stakens.

«NewEurope» pauž nožēlu, ka tādā veidā vides aizstāvju organizācijas vadītājs, izliekoties, ka rūpējas par vides saglabāšanu, patiesībā vēlējies piepildīt tikai savas kabatas. Šāda rīcība grauj ne tikai biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» tēlu, bet arī vides aizstāvju reputāciju visā Latvijā.

SIA «NewEurope» pateicas Valsts policijai par ļoti profesionālo un operatīvo rīcību izspiedēja aizturēšanā.Pirmo iesniegumu no uzņēmēja policija saņēma aptuveni pirms mēneša. Iesniegumā būvniecības uzņēmums, aprakstot izspiešanu, minēja arī tās priekšvēsturi - kādu nodibinātu biedrību, kas nemitīgi rakstījusi sūdzības valsts iestādēm par dažādiem it kā pieļautiem pārkāpumiem.

Biedrība rakstījusi arī dažādiem medijiem it kā patiesu informāciju, tādējādi radot negatīvu publicitāti par būvniecības uzņēmumu.

Šādā veidā biedrībai izdevās kavēt uzņēmuma plānoto darbību un līdz ar to radīt finansiālus zaudējumus.

Biedrības dibinātāja shēma bijusi visnotaļ vienkārša - izmantojot it kā sabiedrības intereses, paralizēt uzņēmuma darbību, radīt zaudējumus un pēc tam piedāvāt «atrisinājumu» – pārtraukt nomelnošanas kampaņu apmaiņā pret 50 000 eiro.

Pēc iesnieguma saņemšanas Rīgas policisti sāka izmeklēšanu un tā drīz vien vainagojās ar panākumiem. Trešdien aizdomās par izspiešanu aizturēts 1979.gadā dzimis vīrietis.

Aizturēšanas laikā pie vīrieša atrasta saņemtā nauda un citi lietiskie pierādījumi.

Drīzumā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizdomās turētajam.

Policijai ir pamatotas aizdomas, ka šīs biedrības upuru skaitā varētu būt arī citi uzņēmumi vai privātpersonas, tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kuram problēmu atrisināšanai ir mēģināts izspiest naudu, vēršoties Rīgas reģiona pārvaldē ar iesniegumu vai zvanot uz tālruņa numuru 27878134.

Informāciju par šādām vai līdzīgām noziedzīgām darbībām var Rīgas Kriminālpolicijas automātiskajā atbildētājā anonīmi – 67086677.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu