Kultūras ministre aicina saglabāt kinofestivāla «Arsenāls» tradīcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Čīka

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) aicina darīt visu iespējamo, lai starptautiskā kinofestivāla «Arsenāls» tradīcijas saglabātu, aģentūru LETA informēja kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Iluta Bērziņa.

Tiekoties ar Starptautiskā kino centra direktori Šarloti Līdumu, ministre paudusi viedokli, ka kinofestivāls ir veiksmes stāsts ar krāšņu vēsturi, kas tapis ar publisko līdzfinansējumu, un Latvijas kino skatītāju interesēs būtu to saglabāt.
Lai arī šogad kino festivāla kvalitatīvai organizēšanai nav nedz pietiekoši daudz laika, nedz finanšu līdzekļu, ministre uzskata, ka «Arsenāla» rīkotāju iestrādnes ir jāsaglabā un to var izdarīt, attīstot mūsdienīgu un konkurētspējīgu kinofestivāla koncepciju.

Tāpat ministre aicināja veidot aktīvu dialogu ar Latvijas kultūras nozares pārstāvjiem. Lēmumu nepiešķirt Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) līdzekļus kinofestivāla «Arsenāls» rīkošanai pieņēma kino nozares padome. Jaunzeme-Grende aicināja noskaidrot, kas labojams, un izvērtēt iespējas pretendēt uz VKKF finansējumu, piemēram, jaunās «Arsenāla» koncepcijas izstrādei.

Kultūras ministre uzskata, ka gadījumā, ja «Arsenāla» tradīcija tiek turpināta, skatītājiem varētu būt liela interese arī par Baltijas filmām.

Jau ziņots, ka festivāla rīkotāji iepriekš nāca klajā ar paziņojumu, ka ar martu tiek slēgts starptautiskais kinofestivāls «Arsenāls». Kā norādīja festivāla rīkotāji, slēgšanas iemesls ir tas, ka «pēdējos četros gados nav izdevies noslēgt trīspusēju sadarbības līgumu ar Rīgas domi un Kultūras ministriju».

Festivāla rīkotāju paziņojumā presei bija norādīts, ka 25 festivāla pastāvēšanas gados tikušas demonstrētas 2184 filmas apmēram 330 000 cilvēku lielai auditorijai.
Starptautiskais kinofestivāls «Arsenāls» kopš 1986.gada Rīgā norisinājās katru otro rudeni, bet 2010.gada augustā tika paziņots, ka festivāls turpmāk notiks katru gadu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu