Sākušies jauni «mentu kari»?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pastāv iespēja, ka bijušo «Latvenergo» vadītājus krimināllietas materiālu nopludināšana ir dažu dienestu savstarpēja izrēķināšanās. Šādu iespēju teorētiski pieļauj žurnālists Māris Zanders.

Sarunā Latvijas Radio Zanders sacīja, ka patlaban ir grūti pateikt, vai sākušies jauni «mentu kari», taču šādu iespēju izslēgt nevar. Viņš atgādināja, ka savulaik Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un Valsts Ieņēmumu dienesta attiecības bija tik saspīlētas, ka dienesti nopludināja dažādu informāciju viens par otru.

«Jācer, ka līdz tādam līmenim nav nonākušas KNAB un prokuratūras attiecības,» sacīja Zanders.

Žurnālists arī atzīmē, ka šāda kriminālprocesa dokumentu noplūde nav pozitīvi vērtējama arī no žurnālistu puses.

«Jā, ir zināms, ka pasaulē specdienesti sadarbojas ar žurnālistiem, ja nepieciešams nopludināt informāciju, taču gadījumus, kad dienesti pa labi un kreisi dod kriminālprocesa materiālus… Šādu precedentu es nezinu,» vērtēja žurnālists.

«Viens [spec]dienests pret otru – tāda iespēja pastāv,» – tā Zanders.

Žurnālists arī norādīja, ka ka «Latvenergo» lieta ir svarīga gan izmeklētājiem, gan politiskajai elitei. «Tas [kukuļošana] nevarēja notikt bez politiķu ziņas, tāpēc tā lieta ir sensitīva,» sacīja Zanders.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu