Oranži un rozā fotoradari, un interesantas nianses par radaru slēpšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līgumā par fotoradaru uzstādīšanu nekas nav minēts par pārvietojamo radaru slēpšanu – izrādās, ka līgumā vien minēts, ka radariem jāstāv vietā, lai tā mērījums būtu ticams un precīzs.

Valsts policijas Prevencijas pārvaldes šefa vietnieks Andris Locs sarunā Latvijas Radio sacīja, ka fotoradaru slēpšana ir komplicēts jautājums.

«Līgumā nav atrunāts, kur tieši – sešus vai piecus metrus no staba – jāstāv radaram. Līgumā ir teikts, ka radaram ir jābūt vietā, lai mērījums būtu ticams un precīzs,» sacīja policijas pārstāvis.

Locs atzina, ka policija iespēju robežās pārbauda, vai fotoradaru uzstādītājs izpilda līguma nosacījumus, taču neesot daudz tādu gadījumu, kad noteikumi netiek pildīti. «Radari tiek uzstādīti policijas noteiktās vietās,» sacīja Locs.

«Mēs esam vērušies uzņēmumā, esam rakstījuši vēstules. Mēģinām teikt, ka nevajag radarus slēpt,» sacīja policijas pārstāvis.

Latvijas Radio diskusijā, kurā otrdien piedalījās arī Saeimas aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainārs Latkovskis (V) un Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Edmunds Demiters, izskanēja arī vienots viedoklis, ka autovadītāji nebūtu tik satraukti, ja fotoradari būtu citā krāsā, nevis tumši zaļi.

Ja fotoradari būtu oranžā vai rozā krāsā, tātad - vairāk redzami – problēmu nebūtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu