Glābējsilītē ievietots puisītis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Trešdienas dienā Daugavpils Glābējsilītē atstāts puisītis, portālam «Apollo» pastāstīja Glābējsilītes projekta vadītāja Laura Zvirbule.

Viņa informēja, ka plkst.13.20 Daugavpils reģionālās slimnīcas diennakts postenī atskanēja Glābējsilītes signāls. Jau pēc divām minūtēm ārsti no Glābējsilītes paņēma puisīti, kurš pēc pirmreizējās apskates ir vesels un sver trīs kilogramus un 100 gramus.

Pašlaik par notikušo tiek informēta bāriņtiesa un policija.

Ja mazulis nebūs meklēšanā (pasludināts kā pazudis), tad jau pēc trim dienām viņam tiks piešķirts atradeņa statuss un puisītis būs brīvs adopcijai, kas nozīmē, ka pēc desmit dienām viņu no slimnīcas paņems jaunie vecāki.

Tad viņš sešus mēnešus pavadīs pirmsadopcijas aprūpē jaunajā ģimenē, kuru laikā bioloģiskajiem vecākiem ir iespēja pieteikties bāriņtiesā, lai izskatītu jautājumu par bērna atgūšanu.

Ja bioloģiskie vecāki nepiesakās, tad adopcijas process tiek noslēgts un bērniņš kļūst par pilntiesīgu jaunās ģimenes locekli, paskaidroja Zvirbule.

Daugavpils reģionālās slimnīcas Glābējsilīte – vieta bērna dzīvībai tika atklāta 2011.gada 28.janvārī un šis ir otrais mazulis, kas tajā ir ievietots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu