Muzeju nakts programmu Liepājā noslēgs «Oranžās brīvdienas»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Iezīmējot cerību zilo krāsu un jūras tēmu, Liepājas muzejs 19. maija akcijas «Muzeju nakts» aktivitātes plāno ne tikai muzeja telpās K. Ukstiņa ielā 7/9, bet arī Liepājas promenādes spīķerī, Vecā ostmalā 55, kur nākotnē  iecerēts izveidot mūsdienīgu, interaktīvu Liepājas jūrniecības muzeju.

Spīķerī Muzeju nakts pasākumus plkst. 19 ieskandinās folkloras kopas «Vēlavas» dziesmas un izstādes «Jūŗas kŗupim gŗāvī gŗūti » atklāšana, kurā būs apskatāmi dažādi navigācijas priekšmeti un kuģu zvani no Liepājas muzeja krājuma.

  • No plkst. 20.00 līdz 21.00 Vecās ostmalas 55 telpās radošā apvienība «Nomadi» piedāvās videoinstalāciju ar performatīviem akcentiem «Jūras zilais». 

Tās laikā Muzeju nakts klejotāji mājīgos apstākļos uz mirkli varēs atpūtināt kājas un mākslas nogurdinātos prātus, vērojot to, kas bijis ne tikai pirms kultūras, bet arī pirms cilvēka un dzīvības. Darba autori Krista Burāne un Mārtiņš Eihe aicinās skatītājus padomāt par kultūras un dabas attiecībām, par cilvēkiem, kuri civilizācijas piedāvāto ērtību dēļ aizmirst dabisko, par vienkāršām lietām, kurām cilvēki vairs neatlicina laiku, neievēro un ikdienas pieredzē tās kļūst par retumu. Retumu, kuram iespējams drīz būs vieta muzejos.

Spīķerī gaidītas arī visas daiļā dzimuma pārstāves uz ekspresizstādi un skaistumkopšanas darbnīcām «Jūra un skaistumkopšana Liepājas kūrorta tradīcijās». Mazajiem apmeklētājiem būs sarūpētas dažādas interaktīvas atrakcijas un jautras spēles smazo zvejnieku rotaļu laukumā.

Īpaši sagatavotā fotosalonā būs unikāla iespēja nofotografēties pie senajiem Liepājā ražotajiem velosipēdiem.

  • Savukārt plkst. 20.00 promenādē jūrnieks Gundars aicinās nobaudīt īstas jūras vilku vakariņas.
  • Plkst. 22.00 promenādē pie spīķera sāksies lustīga balle pie Oskara, kurā uzstāsies turbofolka grupa «Oranžās brīvdienas». Par balles apmeklētāju labsajūtu rūpēsies krogs «Hercogs».
  • Arī Liepājas muzeja ekspozīcijā K. Ukstiņa ielā 7/9 Muzeju nakts pasākumi sāksies plkst. 19.00.

Iesākumā ikviens aicināts radoši darboties un piedalīties biedrības «Liepājas Optimistu pulks» sagatavotajās radošajās darbnīcās «Piejūras ļaužu radošais gars». Plkst. 21 atklās muzeja krājuma fotogrāfiju ekspresizstādi «Liepāja aug!» un vienlaicīgi būs arī Liepājas virtuālā kino muzeja dokumentālo filmu demonstrējumi par Liepājas izaugsmi 20. gadsimtā. Muzeju nakts apmeklētāji aicināti uz jūras velšu produktu degustāciju. Pasākumu programmu noslēgs diskotēka «Jūras ritmi».

  • Grāmatnīcas «Globuss» grāmatu galds būs atvērts no plkst. 19.00 līdz plkst 01.00.

 
Muzeju naktī savas durvis vērs Liepājas ebreju draudzes muzejs Kungu ielā 21. Jau plkst. 18.00 uzstāsies ebreju draudzes svētdienas skolas audzēkņi un mācīs apmeklētājiem ebreju dziesmas. Plkst. 19.00 sāksies ekskursija draudzes muzejā, pirmskara Liepājas fotogrāfiju prezentācija ar komentāriem. Plkst. 20.00 par ebreju tautas smagākājam vēstures lappusēm 20. gadsimtā, holokaustu un ebreju glābējiem, stāstīs kino materiāli un intervija ar izglābto Faniju Pavlovu. Turpinājumā, plkst. 21.00 būs filma par ebreju svētkiem «Purim» un plkst. 22.00 ikvienam būs iespēja nobaudīt tradicionālos ebreju ēdienus. No plkst 23.00 apmeklētājus aicina uz ekskursijām muzejā un mūsdienu ebreju draudzes prezentāciju.

Liepājā starptautiskā akcija «Muzeju nakts» notiek jau sesto gadu pēc kārtas. Šajā laika Muzeju nakts aktivitātes sen jau pāraugušas muzeju robežas un kļuvušas populāras dažādu paaudžu cilvēku vidū. Liepājnieki un pilsētas viesi, vienojoties Muzeju naktī, pilsētā plūst no viena pasākuma uz citu, apmeklējot saturā un formā atšķirīgas norišu vietas – muzejus, galerijas, grāmatnīcas, izglītības iestādes u.c.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu