Krievijai ir plāns, kā atgūt «Nāves tirgoni»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV varasiestādes varētu apmainīt tur par nelikumīgu ieroču tirdzniecību notiesāto Viktoru Butu - tā dēvēto «Nāves tirgoni» - pret bijušo Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) pulkvedi Valēriju Mihailovu, kuram Maskavas apgabala karatiesa nule kā piespriedusi 18 gadus cietumā par sadarbību ar ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) aģentiem, vēsta laikraksts «Kommersant».

«Mihailovs, kuru CIP uzskata par vienu no saviem pēdējo gadu veiksmīgākajiem aģentiem, vairāk cer uz to, ka ASV varasiestādes viņu varētu apmainīt pret kādu no Krievijas spiegiem,» norāda laikraksts, atsaucoties uz tā rīcībā esošajām ziņām.

«Kommersant» gan arī norāda, ka šajā gadījumā varētu tikt izmantoti cilvēki, kas nav saistīti ar spiegošanu - piemēram, Viktors Buts, kurš par ieroču tirdzniecību notiesāts uz 25 gadiem, vai Konstantīns Jarošenko, kuram par vērienīgas kokaīna kontrabandas gatavošanu piespriesti 20 gadi cietumā.

ASV un Krievijas ģenerālprokurori patlaban apspriež iespēju nogādāt viņus Krievijā, kur viņi varētu turpināt izciest sodu, bet, ja puses nespēs panākt vienošanos, kā skaidro laikraksta informācijas avoti, «var tikt piedāvāti citi varianti».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu