Ušakovs: Pēc šīs traģēdijas, iespējams, kāds tiks atlaists

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

No Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta, stipri iespējams, pēc šodienas traģēdijas kāds tiks atlaists, savā mikroblogu vietnes «Twitter» profilā paziņoja domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Vantīs uzkāpušais jaunietis nolecis no tilta

Aģentūra LETA vēsta, ka slidenais materiāls, ar kuru pārklātas Vanšu tilta vantis, šopavasar nav ticis atjaunots.

Saistībā ar šodienas traģiskajiem notikumiem Ušakovs pieprasījis paskaidrojumus no RD Satiksmes departamenta par to, kāpēc uz vantīm bija iespējams uzrāpties, lai arī tām ir jābūt noklātām ar īpašo slīdošo sastāvu.

«Par šādu nolaidību departamenta amatpersonām būs jāatbild, un iespējams arī jāatstāj amats,» norāda Ušakovs. 

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere skaidroja, ka ceļu uzturētāji apsekojuši vantis gan pirms, gan pēc ziemas perioda, un konstatējuši, ka pārklājuma stāvoklis ir apmierinošs, tāpēc tas nav atjaunots. Pārklājuma atjaunošana izmaksā ap 1000 latu, taču šim nolūkam departamenta budžetā līdzekļi šogad nav paredzēti.

Kā ziņots, Vanšu tilta vantis ar slidenu materiālu pārklātas 2009.gadā, pēc tam kad tajās uzkāpa kāds 21 gadu vecs jaunietis un tilta smailē pavadīja vairākas stundas. Puisi no tilta nocēla glābēji un nodeva stacionārai psihiatriskajai ekspertīzei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu