Noskaidroti Mārtiņa Freimaņa jauno mūziķu konkursa «Pirmais» finālisti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

6. jūnijā noslēgušās atlases kārtas Mārtiņa Freimaņa fonda organizētajā dziesmu konkursā «Pirmais», kas visu aprīļa un maija mēnesi risinājās Latvijas 1. Rokkafejnīcā – Reiterna nams. Atlasēs visi dalībnieki cīnījās par iekļūšanu konkursa finālā, kura galvenā balva – dziesmas ieraksts profesionālā studijā. 

Kopā ir notikušas deviņas konkursa atlases kārtas, kurās katrā par iekļūšanu finālā sacentās 3 grupas vai solisti.  Visus konkursantus vērtēja profesionāla žūrija, kuras sastāvā  - mūzikas industrijas profesionāļi, mūzikas žurnālisti un Latvijas 1. Rokkafejnīcas pārstāvji. 

Finālā pēc žūrijas vērtējuma izvirzījušās 16 jaunās grupas un solisti - «The Citizens», «The Capybaras», «The Blowtorch», «Hailstone», «Tonick», «Pirmais Kurss», «Arkādija», Karina Lucinina, «Klibs Taurenis», Anita Intaite, «Diena bez pārtraukuma», «Ar basām kājām», «Daydream», «Canzone», Kristaps Bedrītis un «8 Collas».

Konkursa fināls notiks 31. Augustā, Latvijas 1. Rokkafejnīcā. Katra grupa finālā izpildīs divas oriģināldziesmas un vienu Mārtiņa Freimaņa dziesmas koverversiju.  Uzvarētāju noteiks žūrija, skatītājiem būs iespēja balsot par saviem favorītiem. Balvas nodrošina Mārtiņa Freimaņa fonds, Latvijas 1. Rokkafejnīca un konkursa atbalstītāji.

Visiem konkursa dalībniekiem Mārtiņa Freimaņa fonds un Latvijas 1. Rokkafejnīca – Reiterna nams Mārstaļu ielā 2 nodrošina gan skatuvi, gan profesionālu gaismas un skaņas tehniku. Konkursa mērķis ir dot iespēju jaunajiem dziesmu autoriem un izpildītājiem, kā teica Mārtiņš Freimanis «pirmo grūdienu» – iespēju pieteikt sevi un savas dziesmas plašākai publikai. Konkursa ietvaros liela uzmanība tiek pievērsta dziesmām, un par uzvarētājiem kļūs tie mākslinieki , kuru radītajai dziesmai būs vislielākās izredzes nokļūt radiostacijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu