Lielbritānijas AT atsakās no jauna atvērt Asanža apelācijas prasību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas Augstākā tiesa ceturtdien noraidīja iespēju no jauna atvērt tīmekļa projekta «WikiLeaks» dibinātāja Džūljena Asanža apelācijas prasību pret izdošanu Zviedrijai.

«Apvienotās Karalistes Augstākā tiesa noraidījusi Džuljena Asanža advokātes Dainas Rouzas lūgumu no jauna atvērt viņu apelāciju,» paziņoja tiesa, piebilstot, ka viņu nevar izdot vismaz divas nedēļas.

Lūgums no jauna atvērt apelācijas prasību tika izteikts pēc tam, kad tiesa pagājušajā mēnesī noraidīja viņa prasību pret izdošanu Zviedrijai, kur viņu grib nopratināt saistībā ar apsūdzībām izvarošanā un seksuālā uzbrukumā.

Lielbritānijas Augstākā tiesa pieņēma lēmumu pēc 18 mēnešu juridiskā maratona, noraidot Asanža argumentu, ka Zviedrijas prokuroram, kurš izsniedza aresta orderi, nebija tiesību to darīt.

Tomēr pārsteidzošā kārtā Asanža advokāte Rouza lūdza 14 dienas laika, lai izvērtētu, vai iesniegt pieteikumu lietas atvēršanai no jauna, pamatojoties uz to, ka spriedumā ir atsauce uz materiālu, kas netika pieminēts apelācijas lietas izskatīšanā februārī.

Bijušais Austrālijas datorhakeris Asanžs cīnās pret deportāciju kopš aresta 2010.gada decembrī.

Augstākā tiesa atbilstoši Lielbritānijas likumiem ir pēdējā apelācijas instance. Divas zemākas tiesu instances jau iepriekš pieņēmušas lēmumu, ka Asanžs ir jāizdod Zviedrijai nopratināšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu