Tieslietu ministrs atkāpjas no amata

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) trešdienas vakarā paziņo par savu atkāpšanos no ieņemamā amata.

Ņemot vērā Ministru prezidenta un tieslietu ministra atšķirīgo izpratni par nekustamo īpašumu nodošanu ebreju reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām un šī jautājuma sakarā izdoto rezolūciju izpildes mērķiem un tiesisko pamatotību, ir radusies situācija, kurā nav iespējams tālāk tieslietu ministra produktīvs darbs, teikts ministra paziņojumā.

Ministru prezidents ir ignorējis Nacionālās apvienības, kuru pārstāv Bērziņš, politisko nostāju neatbalstīt denacionalizācijas procesa pārskatīšanu par labu vienas etniskas kopienas interesēm un šādi cenšas virzīt denacionalizācijas jautājuma pārskatīšanu.

Šī jautājuma lobēšanā uz ministru tiek izdarīts politisks spiediens un ir skaidri redzams, ka šādā konflikta situācijā ciestu tieslietu nozares prioritārie darbi kopumā, ko Bērziņš nevēlas pieļaut, norāda NA.

Pēdējo reizi par tieslietu ministru Bērziņš kļuva pērn 25.oktobrī, kad Saeima apstiprināja Dombrovska trešo valdību. Bērziņš ir advokāts, kura darbība patlaban apturēta, vēstī LETA.

Jau ilgus gadus pirms nonākšanas politikā Bērziņš darbojās kā jurists, ieņemdams dažādus amatus šajā profesijā.

1997.gadā Bērziņš kandidēja Rīgas domes vēlēšanās no apvienības «Tēvzemei un Brīvībai» saraksta, bet 1998.gadā viņš kandidēja 7.Saeimas vēlēšanās no apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK saraksta.

2006.gada novembrī Saeima Bērziņu apstiprināja par tieslietu ministru Aigara Kalvīša (toreiz - TP) valdībā. Šo amatu Bērziņš saglabāja arī Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībā, līdz 2009.gada martā, darbu sākot Dombrovska valdībai, tieslietu ministra portfeli pārņēma Mareks Segliņš (toreiz - TP).

Vēlāk Bērziņš tika ievēlēts arī 10. un 11.Saeimā, taču, kļūstot par tieslietu ministru Dombrovska trešajā valdībā, deputāta mandātu viņš nolika.

<em><strong>Tieslietu ministrs atsakās veidot darba grupu ebreju īpa&scaron;umu uzskaitei.</strong></em>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu