Ministru prezidents aicinās uz sarunu tieslietu ministru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš patlaban vēl atrodas Itālijā, rīt atgriezīsies Latvijā un, tiklīdz viņš to būs izdarījis, iepazīsies ar tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) iesniegumu, kā arī aicinās Bērziņu uz sarunu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke, Ministru prezidents uz sarunu aicinās arī koalīcijas partnerus, lai pārspriestu esošo situāciju.

Iespējams, ka koalīcijas partneru tikšanās varētu notikt rīt.

Taujāts, vai nacionālā apvienība ar šādu rīcību grauj koalīcijas stabilitāti, Panke minēja, ka viennozīmīgi ir skaidrs, ka šādas situācijas nenāk par labu koalīcijas stabilitātei.

Kā ziņots, Bērziņš šovakar paziņojis par savu atkāpšanos no amata, aģentūru LETA informēja viņa preses sekretāre Līga Ādamsone.

Ņemot vērā Ministru prezidenta un tieslietu ministra atšķirīgo izpratni par nekustamo īpašumu nodošanu ebreju reliģiskajām un sabiedriskajām organizācijām un šī jautājuma sakarā izdoto rezolūciju izpildes mērķiem un tiesisko pamatotību, ir radusies situācija, kurā nav tālāk iespējams produktīvs tieslietu ministra darbs, ministra atkāpšanās iemeslus skaidroja Ādamsone.

Bērziņa skatījumā premjers ignorē nacionālās apvienības politisko nostāju neatbalstīt denacionalizācijas procesa pārskatīšanu par labu vienas etniskas kopienas interesēm un šādi cenšas virzīt denacionalizācijas jautājuma pārskatīšanu.

«Šī jautājuma lobēšanā uz ministru tiek izdarīts politisks spiediens, un ir skaidri redzams, ka šādā konflikta situācijā ciestu tieslietu nozares prioritārie darbi kopumā, ko Gaidis Bērziņš nevēlas pieļaut,» skaidroja viņa preses sekretāre.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu