«Volkswagen Caddy» ticis pie automātiskās parkošanās sistēmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Automobilis «Volkswagen Caddy» ir viens no populārākajiem un daudzpusīgākajiem pilsētas preču piegādes transportlīdzekļiem Eiropā. Milzīgais auto koncerns «Volkswagen» ir nolēmis aprīkot populāros preču piegādes automobiļus ar automātisko parkošanās sistēmu, kura daudziem preču izvadātājiem atvieglotu ikdienas darbu.

Pateicoties parkošanās palīgsistēmai, kas ļauj novietot «Caddy» stāvvietā automātiski, tas tagad ir vēl piemērotāks pilsētas satiksmei. Jaunākās paaudzes parkošanās palīgsistēma palīdz novietot auto perpendikulāri ietvei pareizā leņķī, gluži tāpat kā automātiski novietot to paralēli ietvei.

Sistēmu iespējams ieslēgt ar viduskonsolē iebūvētu slēdzi, braucot ar ātrumu līdz 40 km/h. Ar pagriezienu rādītāju sviru autovadītājs izvēlas ielas pusi, kur vēlas novietot auto. Ja parkošanās palīgsistēma ar ultraskaņas sensoru palīdzību uztver pietiekami lielu stāvvietu automobiļa novietošanai, var sākt automātiskās parkošanās procesu. Autovadītājs pārslēdz atpakaļgaitas pārnesumu, tad jāspiež vien gāzes vai bremžu pedālis. «Caddy» pārņem transportlīdzekļa stūrēšanu un veic manevru vadītāja vietā.

Novietojot auto stāvvietā, automātiskā parkošanās palīgsistēma samazina automobiļa ātrumu līdz 7 km/h. Ja sistēma uztver sadursmes risku, tā var arī automobili nobremzēt. Parkošanās procesā palīdz arī 360° optiskā parkošanās palīgsistēma OPS, kura brīdina vadītāju par šķēršļiem un to attālumu.

Māris Balčuns no SIA «Altas IT», kurš vairākus gadus nostrādājis uz šāda tipa auto uzskata, ka šāda sistēma pieredzējušam autovadītājam nekādu būtisku labumu nedos, jo bieži vien ar preču piegādes auto ir jāprot noparkoties ļoti šaurās vietās, kas šādai sistēmai diez vai būs pa spēkam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu