Dara zināmus Fukušimas katastrofas patiesos iemeslus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas parlamenta komisija, kas pēta Fukušimas atomelektrostacijas avārijas iemeslus, nākusi klajā ar paziņojumu, ka  avārijā nav vainojama zemestrīce vai cunami, bet gan cilvēki, ziņo «Interfakss».

«Ir skaidrs, ka avārijā vainojami cilvēki. Valdība, kompetentās iestādes un atomelektrostacijas apsaimniekotājs - kompānija «Tokyo Electric Power» - neizpildīja savu pienākumu un nepasargāja cilvēkus un sabiedrību kopumā,» teikts komisijas ziņojumā.

Avārija «Fukusima-1» atomelektrostacijā notika 2011.gada 11.martā, radot nopietnas sekas. Iepriekš tika uzskatīts, ka avārijas iemesls ir zemestrīce un tās izraisītais cunami vilnis. Katastrofas seku likvidēšana ilga gadu.

Ziņojumā norādīts, ka Fukušimas atomelektrostacija atradās nedrošā stāvoklī, bez garantijas, ka tā varētu izturēt zemestrīci un cunami.

Jau ziņots, ka 2011.gada 11.martā Japānu satricināja deviņas balles spēcīgā zemestrīce, kurai sekoja cunami, kas nodarīja milzīgus postījumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu