Judins un Loskutovs sašutuši par Priedes lietas izbeigšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Gan Saeimas deputāts Andrejs Judins (V), gan bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs (V) pauž sašutumu par Artūra Priedes lietas izbeigšanu, tai nenonākot līdz tiesai, vēsta laikraksts «Diena».

Jau ziņots - lai arī vien 25.jūnijā Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā tika sākta kriminālvajāšana pret biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītāju Artūru Priedi par neatļautu labumu prasīšanu no būvuzņēmuma, lieta tomēr izbeigta.

Dažu dienu laikā prokurore izbeidz lietu pret Priedi

Judins norāda, ka šāds lēmums ir slikts signāls, jo neatbilst kriminālsodu politikai – katram pārkāpumam jābūt atbilstošam sodam. Deputāta skatījumā pieņemtais prokurora lēmums ir jāpārskata.

«Nesaku, ka Priedes kungam būtu jānonāk cietumā, bet viņam jāstājas tiesas priekšā un jāsaņem sods. Manuprāt, ar visiem pozitīvajiem raksturojumiem tomēr nodarījums ir diezgan liels. Izspiešana ir ārkārtīgi nopietns noziegums,» sacījis Loskutovs.

«Diena» vēsta, ka prokuratūra pagaidām nesola pārskatīt lēmumu Priedes lietā un pašlaik vēl izskata Saeimas deputāta Andreja Elksniņa iesniegumu saistībā ar tās izbeigšanu.

Jautājumi ģenerālprokuroram par Priedes krimināllietas izbeigšanu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu