Policija varēja novērst Breivīka slepkavības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Neatkarīgas izmeklēšanas rezultāti, kas šobrīd tiek publiskoti Oslo, Norvēģijā, liecina, ka policija varēja novērst sprādzienus Oslo centrā un notvert slepkavu Andersu Breivīku, ziņo ārvalstu mediji.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka policija neizsludināja meklēšanā Breivīka automašīnu, kaut arī dienā, kad notika sprādziens Oslo centrā, šī automašīna no sprādzienu vietas pabrauca garām vairākiem policijas posteņiem un šīs automašīnas numurs bija policijas uzmanības lokā. Tāpat noskaidrots, ka policijai desmit minūtes pēc sprādziena Oslo centrā jau bija detalizēts Breivīka pazīmju apraksts.

Breivīks 2011.gada 22.jūlijā sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo centrā. Pēc tam viņš devās uz Ūteijas salu, kur uzbruka valdošās Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnes dalībniekiem.

Saskaņā ar oficiāli apstiprinātajiem datiem sprādzienā Oslo centrā gāja bojā astoņi cilvēki un vēl 30 guva ievainojumus, bet apšaudē Ūteijas salā viņš nogalināja 69 cilvēkus, bet vēl 67 tika ievainoti.

Kā liecina Breivīka internetā publicētā dienasgrāmata, uzbrukumus viņš plānojis vismaz no 2009.gada un tos realizējis vienatnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu