Pļaviņš/Šmēdiņš pirmo reizi triumfē Pasaules kausa posmā (70)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Pasaules kausa posmā pludmales volejbolā Polijas pilsētā Stare Jablonki finālā šodien spēlēja Latvijas volejbolisti Mārtiņš Pļaviņs/Jānis Šmēdiņš.

Mačā par pirmo vietu Latvijas pāra pretinieki bija austrieši Klemens Doplers un Aleksandrs Horsts, kuri izlikti ar 25. numuru. Latvijas volejbolisti izcīnīja uzvaru divos setos ar 21:19 un 22:20 un pirmo reizi karjerā uzvarēja kādā no Pasaules kausa posmiem.

Pirmo setu abi pāri iesāka līdzīgi (2:2, 5:5), bet tad austrieši ieguva piecu punktu pārsvaru, kas bija lielākais setā. Seta turpinājumā latvieši panāca neizšķirtu 11:11 un nedaudz vēlāk arī izvirzījās vadībā ar 15:14. Pļaviņam/Šmēdiņam izdevās palielināt pārsvaru līdz +3, bet setu olimpiskie bronzas medaļnieki uzvarēja ar 21:19.

Otro setu ar 2:0 iesāka latvieši, bet turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, līdz mūsējiem izdevās panākt dažu punktu pārsvaru - 8:5. Praktiski visu setu Latvijas sportisti pretiniekus nepielaida sev klāt, saglabājot divu punktu pārsvaru, bet neizšķirtu austriešiem izdevās panākt seta izskaņā, radot intrigu (20:20). Tomēr Mārtiņš ar Jāni neļāva pretiniekiem uzvarēt setu, bet to paveica paši, svinot uzvaru visā spēlē ar 2-0.

Jau ziņojām, ka astotdaļfinālā Latvijas pāris ar 2-0 (21:17, 21:13) pārspēja vāciešus Kaju Matisiku un Aleksandru Valkenhorstu, bet pēc tam ar 2-0 (21:17, 23:21) ceturtdaļfinālā tika uzvarēti olimpisko spēļu vicečempioni Alisons Čeruti/Emanuels Regu. Savukārt pusfinālā mūsējie ar 2-1 pārspēja Pekinas olimpisko spēļu čempionus Todi Rodžersu/Filu Dalhauzeru no ASV - (17:21, 21:15, 15:8).

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu