Pļaviņš/Šmēdiņš pirmo reizi triumfē Pasaules kausa posmā (70)

Apollo.lv
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Pasaules kausa posmā pludmales volejbolā Polijas pilsētā Stare Jablonki finālā šodien spēlēja Latvijas volejbolisti Mārtiņš Pļaviņs/Jānis Šmēdiņš.

Mačā par pirmo vietu Latvijas pāra pretinieki bija austrieši Klemens Doplers un Aleksandrs Horsts, kuri izlikti ar 25. numuru. Latvijas volejbolisti izcīnīja uzvaru divos setos ar 21:19 un 22:20 un pirmo reizi karjerā uzvarēja kādā no Pasaules kausa posmiem.

Pirmo setu abi pāri iesāka līdzīgi (2:2, 5:5), bet tad austrieši ieguva piecu punktu pārsvaru, kas bija lielākais setā. Seta turpinājumā latvieši panāca neizšķirtu 11:11 un nedaudz vēlāk arī izvirzījās vadībā ar 15:14. Pļaviņam/Šmēdiņam izdevās palielināt pārsvaru līdz +3, bet setu olimpiskie bronzas medaļnieki uzvarēja ar 21:19.

Otro setu ar 2:0 iesāka latvieši, bet turpinājumā ritēja līdzīga cīņa, līdz mūsējiem izdevās panākt dažu punktu pārsvaru - 8:5. Praktiski visu setu Latvijas sportisti pretiniekus nepielaida sev klāt, saglabājot divu punktu pārsvaru, bet neizšķirtu austriešiem izdevās panākt seta izskaņā, radot intrigu (20:20). Tomēr Mārtiņš ar Jāni neļāva pretiniekiem uzvarēt setu, bet to paveica paši, svinot uzvaru visā spēlē ar 2-0.

Jau ziņojām, ka astotdaļfinālā Latvijas pāris ar 2-0 (21:17, 21:13) pārspēja vāciešus Kaju Matisiku un Aleksandru Valkenhorstu, bet pēc tam ar 2-0 (21:17, 23:21) ceturtdaļfinālā tika uzvarēti olimpisko spēļu vicečempioni Alisons Čeruti/Emanuels Regu. Savukārt pusfinālā mūsējie ar 2-1 pārspēja Pekinas olimpisko spēļu čempionus Todi Rodžersu/Filu Dalhauzeru no ASV - (17:21, 21:15, 15:8).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu