Ekvadoras prezidents: Strīds ar Lielbritāniju ir atrisināts (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ekvadoras prezidents Rafaels Korrea uzskata, ka viņa valsts ir pārvarējusi diplomātisko strīdu ar Lielbritāniju, kas izraisījās, kad Londona draudēja iebrukt Ekvadoras vēstniecībā, lai arestētu tur patvērušos tīmekļa projekta «WikiLeaks» dibinātāju Džūljenu Asanžu.

«Mēs uzskatām, ka šis neveiksmīgais incidents ir beidzies,» sacīja Korrea. «No Lielbritānijas Ārlietu ministrijas puses tā bija kļūda - teikt, ka viņi iebruks mūsu vēstniecībā.»

«Tas ir labi, ka Apvienotā Karaliste ir atteikusies no šiem draudiem,» norādīja prezidents. «Tagad mēs rīkosimies tā, it kā nekad tos nebūtu saņēmuši. Mums dialoga ceļā ir jāmeklē abpusēji pieņemams atrisinājums Džūljena Asanža lietai.»

Abas valstis «atgriežas uz dialoga ceļa un meklē abpusēji pieņemamu atrisinājumu, neatsakoties no mūsu principiem», piebilda Korrea.

LETA jau ziņoja, ka Austrālijas pilsonis Asanžs jau vairāk nekā divus mēnešus ir patvēries Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai pretotos tiesas lēmumam izdot viņu nopratināšanai Zviedrijā saistībā ar apsūdzībām izvarošanā un seksuāla rakstura uzbrukumā, ko viņam izvirzījušas divas stokholmietes.

Asanžs noliedz apsūdzības izvarošanā, apgalvojot, ka seksuālās attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas. Asanžs uzstāj, ka apsūdzības pret viņu ir politiski motivētas un ka ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu.

Ekvadora 16.augustā piešķīra Asanžam diplomātisko patvērumu.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs Ekvadorai atgādinājis par mazpazīstamu 1987.gada likumu, un atbilstoši tam britu policija var doties iekšā diplomātiskajā misijā un aizvest no turienes Asanžu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu