«Pussy Riot» advokāti pārsūdz spriedumu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Notiesāto Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieču advokāti pirmdien pārsūdzējuši Maskavas Hamovņiku rajona tiesas spriedumu, ar kuru mūziķēm par pareizticīgo katedrālē sarīkoto akciju «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» piespriesti divi gadi cietumā.

Spriedums pārsūdzēts Maskavas pilsētas tiesā, apliecināja aizstāvības puses advokāte Violeta Volkova.

«Visi dokumenti ir kārtībā. Vienīgais jautājums ir par to, vai mums vēlāk vajadzēs aizpildīt papildu materiālus,» sacīja advokāte.

Maskavas tiesa 17.augustā atzina trīs «Pussy Riot» dalībnieču vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu, piespriežot viņām divu gadu cietumsodu.

Nadežda Tolokoņņikova, Marija Aļohina un Jekaterina Samuceviča tika notiesātas par akciju - «panklūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu» -, kas 21.februārī tika sarīkota Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

Atbalstu arestētajām mūziķēm paudusi virkne pasaules slavenību un popzvaigžņu, arī Bjorka, Madonna, Pols Makartnijs un Stings.

Tomēr Maskavas izmeklētāji uz starptautisko spiedienu reaģējuši, izvēršot divu vēl brīvībā palikušo Maskavas «panklūgšanas» dalībnieču meklēšanu.

Policija gan atzinusi, ka tā zina tikai meklējamo sieviešu pseidonīmus, kādi tām bijuši grupā, apliecināja «Pussy Riot» dalībnieču advokāti.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu