«Pussy Riot» advokāti noraida prasību atvainoties televīzijā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» notiesāto dalībnieču advokāti uzskata pa nepieņemamām valsts telekanāla raidījuma «Cilvēks un likums» prasības, lai meitenes ticīgo priekšā pauž publisku nožēlu, svētdien vēsta ziņu aģentūra «Interfax».

«Mēs šo situāciju apspriedām ar mūsu aizstāvamajām, kuras tāpat kā mēs uzskata, ka meitenes pietiekamā mērā ir atvainojušās tiesā, pasakot visu, ko uzskatīja par vajadzīgu,» apliecināja «Pussy Riot» advokāts Nikolajs Polozovs.

Pagājušo piektdien ar meiteņu advokātiem sazinājušies programmas «Cilvēks un likums» veidotāji, piedāvājot notiesātajām publiski atvainoties ticīgo priekšā.

Programmas producents solījis - ja notiesātās «Pussy Riot» dalībnieces atvainosies, meiteņu «vajāšana» telekanālos tiks pārtraukta, sacīja advokāts.

«Mēs to uzskatām par nepieļaujamu un šokējošu šantāžu,» uzsvēra Polozovs. «Šodien viņas atvainosies pārraides «Cilvēks un likums» priekšā, rīt viņas lūgs atvainoties pārraides «Ar labu nakti, mazuļi» priekšā.»

Jau vēstīts, ka Maskavas tiesa 17.augustā atzina pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieču vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu, piespriežot viņām divu gadu cietumsodu.

Nadežda Tolokoņņikova, Marija Aļohina un Jekaterina Samuceviča tika notiesātas par «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu», kas 21.februārī tika sarīkota Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

Pankgrupas dalībniecēm piespriestais sods izpelnījās asu starptautiskās sabiedrības kritiku.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu