Septītās paaudzes «Golf» ir klāt (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācijas autogiganta «Volkswagen» populārais «Golf» modelis ir atdzimis jaunā veidolā un salīdzinoši ar iepriekšējo paaudzi ir kļuvis par 100kg vieglāks un ar 23% labāku degvielas ekonomiju. Īpašā pasākumā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē tika atklāts jaunais «Golf VII».

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Prof. Dr. Martins Vinterkorns (Martin Winterkorn) svinīgajā uzrunā slavēja «Golf» 38 gadu uzvaras gājienu ar 29,13 miljoniem pārdotu automašīnu. «Mēs vēlamies turpināt šo uzvaras gājienu ar jauno «Golf VII». Lai gan jaunais modelis ir vēl komfortablāks un ietilpīgāks par savu priekšteci, jaunais «Golf VII» ir par 100kg vieglāks un 140zs benzīna dzinēja gadījumā patērē par 28% mazāk degvielas.»

Konceptuāli jaunais «Volkswagen Golf VII» ir balstīts uz kompānijas «Modular Transverse Matrix», kas nozīmē, ka jaunais modelis ir pilnībā pārtaisīts – jauns dizains, jauni dzinēji, jauns interjers, jaunas izklaides sistēmas un jaunas drošības sistēmas. «Volkswagen» ir izveidojas jaunu dzinēju paaudzi, kuri ir pieejami sākot no 85 līdz un 150 zirgspēkiem.

Visi dzinēji ir aprīkoti ar stop/start un akumulatora lādēšanās sistēmu. Īpaši ekonomiski ir jauni «Golf» dīzeļdzinēji, no kuriem 105zs versija vidēji patērē 3,8 litrus degvielas un izdala CO2 99g/km, savukārt «Golf BlueMotion» nolaižas vēl zemāk ar vidējo patēriņu 3,2 litriem uz 100km un nieka 85 g/km kaitīgo CO2 izmešu daudzumu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu