Autogāze atmaksājas jau pēc 30 000km (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saskaņā ar jaunākajiem statistikas datiem autogāzes patēriņš Latvijā pirmajā pusgadā palielinājies par 50%, salīdzinot ar attiecīgu laika periodu iepriekšējā gadā. Arvien biežāk autogāzes iekārtas tiek uzstādītas arī jauniem automobiļiem, saglabājot garantiju.

Viens no līderiem Latvijas tirgū, ar šī gada laikā pārdotām jau 144 automašīnām, ir «Ford», kas pircējiem piedāvā četrus dažādus modeļus ar augstas klases autogāzes iekārtām. Lai informētu klientus un citus interesentus par salīdzinošajām izmaksām, Ford izveidojis īpašu autogāzes kalkulatoru.

Izmantojot dažādu klašu un izmēru automašīnas, kas aprīkotas ar autogāzes iekārtām, kalkulators uzskatāmi ilustrē autogāzes izdevīgumu attiecībā pret tāda paša modeļa automašīnām ar benzīna vai dīzeļdzinēju. Turklāt, kalkulatorā iespējams aprēķināt, pie cik liela nobraukuma izlīdzinās izdevumi par autogāzes iekārtas uzstādīšanu un apkopi. Tā, piemēram, «Ford Fiesta» un «Ford Focus» tas notiek pie 40 000 km nobraukuma, turpretim lielākiem automobiļiem ar augstāku degvielas patēriņu kā «Ford Mondeo» - jau pie 30 000 km nobraukuma.

«Lai gan degvielas kalkulatoram ir tikai ilustratīva nozīme, tas uzskatāmi parāda ieguvumus, ko sniedz ar autogāzi aprīkotās automašīnas Latvijā. Tā kā benzīna cena nepārtraukti paaugstinās, izdevīgums kļūst vēl jo izteiktāks, bet iekārtas atmaksāšanās laiks saīsinās. Pat ja autogāzei piemērotais akcīzes nodoklis nākotnē tiktu palielināts, gāze tik un tā būs ievērojami lētāka par benzīnu un dīzeļdegvielu,» uzsver «Inchcape» grupas vadītājs Latvijā Andris Kulbergs, vienlaikus piebilstot, ka «kalkulators izstrādāts rūpējoties par mūsu klientu ērtībām automašīnas pirkuma lēmuma pieņemšanas procesā, jo Latvijas autobraucējs pēdējos gados ir kļuvis daudz zinošāks un, izdarot pirkuma izvēli, būtiska loma ir arī automašīnas tālākās ekspluatācijas izmaksām.»

Patlaban «Ford» piedāvā šādus modeļus, kas aprīkoti ar autogāzes iekārtām - «Fiesta» 1.25 LPG, «Fiesta Van» 1.25 LPG, «Focus» 1.6 LPG un «Mondeo» 2.0 LPG.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu