Fetels: Cīnīties ar Šūmaheru vienmēr bija kaut kas īpašs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēdējo divu gadu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels šodien izteicās, ka viņš ir noskumis, uzzinot par septiņkārtējā pasaules čempiona vācieša Mihaela Šūmahera lēmumu otro reizi noslēgt savu karjeru.

«Esmu plānojis aiziet pēc šīs sezonas,» Šūmahers šodien teica preses konferencē. «Joprojām jūtu, ka esmu spējīgs sacensties ar labākajiem, tomēr dažreiz labāk ir atvadīties.»

Šūmahers bija pārtraucis karjeru no 2007. līdz 2009. gadam, bet 2010. gadā atgriezās F-1 un šobrīd aizvada trešo sezonu «Mercedes GP» komandas sastāvā. Pēc šīs sezonas Šūmaheru «Mercedes GP» rindās nomainīs britu pilots Lūiss Hemiltons.

«Tas ir liels zaudējums F-1 čempionātam. Pēdējo trīs gadu laikā mēs pavadījām lielisku laiku kopā ar Šūmaheru,» izteicās Fetels. «Viņam jau sen nekas nevienam nav jāpierāda. Manā skatījumā Šūmahers joprojām ir viens no izcilākajiem braucējiem. Cīnīties ar viņu vienmēr bija kaut kas īpašs. Trasē viņš dažreiz brauca «rupji», taču vienmēr bija godīgs

«Red Bull» komandas braucējs Fetels atzina, ka nākamgad viņš savu elku Šūmaheru cer redzēt citā ampluā, taču joprojām F-1 čempionātā.

Arī pašreizējais Šūmahera komandas biedrs un tautietis Niko Rosbergs pauda nožēlu, ka Šūmahers beigs karjeru.

«Šis ir liels zaudējums mūsu sporta veidam. Kopš Šūmahera atgriešanās F-1 daudzi fani ar milzīgu interesi sekoja līdzi viņa sniegumam pasaules čempionātā,» atzina Rosbergs. «Esmu neaprakstāmi laimīgs, ka trīs gadus braucu ar Šūmaheru vienā komandā. Es ļoti cienu viņa sasniegumus.»

«Šūmahers trīs gadus bija ārpus F-1, tāpēc ir ļoti grūti atgriezties un sasniegt tādu līmeni, kāds viņam ir tagad,» piebilda Rosbergs.

Jau vēstīts, ka savu pēdējo pasaules čempiona titulu Šūmahers izcīnīja 2004. gadā, bet pagājušo sezonu viņš noslēdza astotajā vietā pasaules čempionāta kopvērtējumā. Šosezon leģendārais vācietis ticis pie 43 punktiem 14 sacīkstēs, kas pašlaik dod 12. vietu.

Starp 1991. un 2006. gadu Šūmahers uzvarēja 91 F-1 sacīkstē. 1994. un 1995. gadā viņš tika pie diviem pasaules čempiona tituliem ar «Benetton» komandu, bet no 2000. līdz 2004. gadam izcīnīja piecus titulus ar «Ferrari».

Šūmahera karjeras pēdējās sacīkstes plānotas 25. novembrī, kad Interlagosas trasē risināsies Brazīlijas «Grand Prix».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu