«Volkswagen» automašīnu tirdzniecība pasaulē deviņos mēnešos augusi par 9,7% (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» šā gada pirmajos deviņos mēnešos pasaulē pārdevis 6,71 miljonu automašīnu, kas ir par 9,7% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts piektdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Savukārt septembrī vien uzņēmuma automašīnu tirdzniecība pasaulē pieaugusi par 6,5% - līdz 801 000 vienību. «Mūsu pārdošanas apjoms pasaulē uzrādījis kāpumu, jo sevišķi spēcīgus rezultātus reģistrējot Centrālajā un Austrumeiropā, Ziemeļamerikā un Āzijas un Klusā okeāna reģionā,» norāda «Volkswagen» pārdošanas direktors Kristians Klinglers.

«Taču pašreizējā neskaidrā situācija eirozonā un pašreizējie kopējie tirgus apstākļi pieprasa ciešu kontroli un arī ceturtajā ceturksnī saņems pilnu mūsu uzmanību,» piebilda Klinglers.

«Volkswagen» vēsta, ka automašīnu tirdzniecība Eiropā deviņos mēnešos pieaugusi par 0,8% un sasniegusi 2,8 miljonus vienību, bet pārdošanas apjoms Rietumeiropā sarucis par 6% - līdz 1,43 miljoniem vienību.

«Volkswagen» pieder arī «Audi», «Bentley», «Lamborghini», «Porsche», «Seat» un «Škoda» zīmoli.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu