Japāna apvainojusies uz Franciju par «Fukušimas joku» (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Japānas valdības ģenerālsekretārs Osama Fudzimura paziņojis, ka uzskata par nepieņemamu un nekorektu kādā Francijas telekanālā izskanējušo joku, kurā pieminēta pagājušā gada «Fukušimas» kodolkatastrofa, ziņo aģentūra «Reuters».

Kādā telekanāla «France-2» raidījumā viesis tiešajā ēterā parādīja satīriska rakstura zīmējumu, kurā Japānas nacionālās futbola komandas vārtsargs attēlots ar četrām rokām. Turklāt viesis to nodēvējis par «Fukušimas efektu».

Raidījums izskanēja tiešajā ēterā pēc tam, kad Japānas futbola komanda ar 1 pret 0 uzvarēja Francijas komandu. Zīmējums ar vārtsargu izraisījis smieklus un aplausus studijā, ziņo «Reuters».

Japānas vēstniecība Francijā nosūtījusi telekanālam «France-2» protesta vēstuli,kurā teikts, ka šādi joki «aizvaino avārijā cietušos cilvēkus un kavē «Fukušimas-1» rajona atjaunošanu».

Jau ziņots, ka Fukušimas kodolkatastrofa sekoja 2011.gada 11.marta zemestrīcei un tās izraisītajam cunami vilnim.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu