Bērziņš neredz pamatu Sprūdža sāktajai Lemberga atstādināšanai (101)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) sākto Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») atstādināšanas no amata pienākumu pildīšanas procesu saista ar priekšvēlēšanu laiku un neredz tam pamatu.

Šodien kopīgajā preses konferencē ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) valsts augstākā amatpersona norādīja, ka viņam nav informācijas par to, kā mainījies Lemberga juridiskais statuss pēc Sprūdža rīkojuma izdošanas.

Kā ziņots, «Latvijas Vēstnesī» vakar publicēts Sprūdža rīkojums par Lemberga atstādināšanu no domes priekšsēdētāja amata pienākumu izpildes. Publicētajā rīkojumā minēts, ka atbilstoši likuma «Par pašvaldībām» 93.panta pirmajai daļai ministrs atstādina Lembergu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas par vairākiem pieļautajiem normatīvo aktu pārkāpumiem.

Lembergs norādīja, ka Sprūdža rīkojums esot nevis par viņa atstādināšanu no amata, bet gan no amata pienākumu izpildes.

Komentāri (101)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu