Sprūdžs atvainojas par draudiem pašvaldību vadītājiem (55)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) paziņojums par Aivara Lemberga atstādināšanu no Ventspils mēra amata un norāde, ka šāda rīcība ir brīdinājums visiem pārējiem pašvaldību vadītājiem, uztverama kā drauds pārējo Latvijas pašvaldību vadītājiem un šāda rīcība nav Ministru kabineta locekļa cienīga, uzskata Latvijas Pašvaldību savienība (LPS).

LPS domes sēdē šodien tika diskutēts par priekšlikumu aicināt ministru prezidentu izvērtēt Sprūdža rīcību un paust valdības viedokli šajā jautājumā, tomēr, uzklausot Sprūdžu un vairākus pašvaldību vadītājus, nolemts no ministra sagaidīt publisku atvainošanos.

Sprūdžs, kurš šodien bija ieradies uz LPS sēdi, uzsvēra, ka saķeršanās bijusi tikai ar dažiem pašvaldību vadītājiem par konkrētiem jautājumiem, un šīs problēmas arī konkrēti ir atrisinātas. «Mūsu attiecības nav beigušās vai neatgriezeniski sabojājušās, bet ir novērstas problēmas. Rīkojums, kas šodien ir aktuāls, ir atsevišķs juridisks jautājums, un aicinu LPS nekrist par upuri vienas puses aizstāvībai. Ir tiesiski veidi kā noskaidrot patiesību,» sacīja Sprūdžs.

LPS vadītājs Andris Jaunsleinis gan uzsvēra, ka runa nav par vienu vadītāju - Sprūdža publiskā retorika aizvainojusi visus, tāpēc vairākums LPS biedru gaida no ministra atvainošanos publiskajā telpā.

Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Ozoliņš pauda viedokli, ka Sprūdžs lēmumu par Lemberga atstādināšanu ir nedaudz sasteidzis, un būtu normāli, ja viņš publiskajā telpā atvainotos par saviem vārdiem. Vienlaikus Ozoliņš uzsvēra - kaut arī Sprūdžs nav iekarojis viņa simpātijas, daudzas no viņa iecerētajām reformām ir pareizas un sasniegs mērķi, tāpēc aicināja Sprūdžu netiesāt tik bargi.

Citi pašvaldību vadītāji gan norādīja, ka sākotnēji izskanējuši krietni bargāki priekšlikumi, kā vērsties pret Sprūdžu saistībā ar viņa izteikumiem.

Sprūdžs savā uzrunā LPS sēdē sanākušajiem atvainojās par publiski pausto viedokli un uzsvēra, ka viņš nevēlas visus pašvaldību vadītājus nolikt pretējā frontē ar tām dažām amatpersonām, kuru darbības met ēnu uz citu godīgu, iedzīvotāju interesēs strādājošo pašvaldību vadītāju darbu.

Vienlaikus Sprūdzš norādīja, ka šodienas domes sēdi vērojuši un fiksējuši vairāki mediji, tāpēc viņš uzskata, ka atvainošanās publiski jau ir notikusi, un LPS locekļi to akceptēja.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu