«Volkswagen» ceturkšņa peļņa pieaugusi par 60% (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūves kompānija «Volkswagen» šā gada trešajā ceturksnī strādāja ar 11,29 miljardu eiro (7,9 miljardu latu) tīro peļņu, kas ir par 60% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Peļņas pieaugums galvenokārt tiek skaidrots ar kompānijas automašīnu spēcīgo pieprasījumu pasaulē.

«Volkswagen» norādīja, ka pārdošanas apjoms iepriekšējā ceturksnī palielinājies par 26,8% - līdz 48,8 miljardiem eiro (34,2 miljardiem latu).

Savukārt šā gada pirmajos deviņos mēnešos uzņēmuma tīrā peļņa pieaugusi par 50,8% un sasniegusi 20,06 miljardus eiro (14,09 miljardus latu), bet pārdošanas apjoms palielinājies par 24% - līdz 144,2 miljardiem eiro (101,3 miljardiem latu).

«Volkswagen» trešdien arī saglabāja iepriekš izteiktās prognozes, ka šogad tiks pārsniegts pērn reģistrētais pārdošanas apjoms 159,3 miljardu eiro (111,9 miljardu latu) apmērā.

«Volkswagen» grupā ir arī «Audi», «Bentley», «Porsche», «Lamborghini», «Bugatti», «Seat» un «Škoda» zīmoli, kā arī kravas automašīnu ražotāji «Scania» un «MAN».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu