Dombrovskis: Latvijā pensionāri netiek šķiroti (262)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Latvijā pensionāri netiek šķiroti pēc tā, vai viņi strādājuši bijušās PSRS laikā vai pēc neatkarības atjaunošanas, ceturtdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Šādu viedokli premjers pauda, komentējot labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) žurnālam «Playboy» teikto, ka «viņi, kas nāk no padomju laikiem, saka, ka ir maksājuši nodokļus, strādādami rūpnīcās, un pārmet, ka viņu stāžs ir liels, bet pensija niecīga, to valsti viņi ir būvējuši un tā nemaz nav atšķirīga no šodienas Latvijas. Skarbā patiesība diemžēl ir tā, ka tās ir divas dažādas pasaules un viņu devumu citai valstij nevar adekvāti novērtēt šeit, un visas tās pensijas, ko maksā atjaunotā Latvijas valsts, faktiski nāk no naudas, ko šie cilvēki nav radījuši.»

Dombrovskis sacīja, ka ministre ir gatava Latvijas Pensionāru savienībai «skaidrot un koriģēt» savu izteikumu.

Valdības vadītājs uzsvēra, ka pašreizējo kārtību neviens nepiedāvā mainīt un pensionāri Latvijā netiks šķiroti pēc tā, vai viņi strādājuši bijušās PSRS laikā, vai pēc neatkarības atjaunošanas.

Lai nenotiktu šāda pensionāru šķirošana, Latvijā pastāv pensiju piemaksu sistēma, kura primāri ir vērsta uz pensionāriem, kuri lielāko darba stāžu ieguvuši Padomju Savienības laikā.

Dombrovskis atzina, ka Latvijas pensiju sistēmā savulaik bijusi «zināma atšķirība» tiem pensionāriem, kuri strādājuši ārpus bijušās Latvijas PSR teritorijas, bet arī tā pirms vairākiem gadiem mainīta.

Komentāri (262)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu