Turcijā par «Dievu izsmejošo» «Simpsonu» raidīšanu soda telekanālu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS

Turcijas mediju uzraugs sodījis privātu telekanālu, kas demonstrējis pasaulslaveno seriālu «The Simpsons» («Simpsoni»), pirmdien vēsta vietējais laikraksts.

Audiovizuālo raidījumu uzraudzības padome RTUK par «Simpsonu» raidīšanu piemēroja kanālam «CNBC-E» aptuveni 53 000 jauno Turcijas liru (15 800 latu) naudassodu, jo animācijas seriāls «izsmej Dievu», kas vienā no demonstrētajām sērijām pagatavoja sātanam kafijas tasi, turklāt kāds tēls iedrošināja citu izdarīt slepkavību Dieva vārdā, atreferē avīze «Hurriyet».

RTUK arī apsūdzēja «Simpsonus» par tādām ainām, kur esot redzama Bībeles dedzināšana un jauni cilvēki tiekot mudināti lietot alkoholu.

Organizācija līdz šim piemērojusi sodus vairākām citām Turcijā demonstrētām televīzijas pārraidēm, kas it kā aizskar Dievu un vēsturiskos līderus vai arī aizskar ģimeniskas vērtības.

Par RTUK lēmumiem pasmejas «Hurriyet» komentētājs Mehmets Jilmazs. «Interesanti, ko gan «Simpsonu» veidotāji teiktu par to, ka viņu jokus uztver burtiski valstī, ko sauc «Turkey» (no angļu v. - tītars)?» viņš raksta. «Varbūt Homēram uzradīsies musulmaņu kaimiņš.»

«Simpsoni» ir garākā situāciju komēdija ASV televīzijā, kam kopš 1989.gada iznākušas vairāk nekā 500 sērijas.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu