Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/20/10935002t1h553a.jpg)
Nepieciešams:
200 ml piena
400 g miltu
2 olas
25 g rauga
1 citrons
70 g sviesta + 50 g pārsmērēšanai
70 g cukura + cukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Siltā pienā iejauc cukuru, šķipsniņu sāls, 1 olu, raugu, sviestu, rīvētu citrona miziņu un miltus. Samīca gludu mīklu, atstāj siltā vietā uzrūgt. Uzrūgušu mīklu izrullē ļoti plāni, no mīklas izspiež apļus (ap 8 cm diametrā). Katru mīklas aplīti apsmērē ar kausētu sviestu, saloka uz pusēm, tad vēlreiz uz pusēm. Vienā kēksa formiņā ieliek 3 šādi sagatavotus mīklas apļus, atstāj, lai uzrūgst. Pārsmērē ar olu, apkaisa ar cukuru, cep 180 grādos gaiši brūnus.
Mīklas aplīšus var pākaisīt ar kanēli vai katrā aplītī ielikt nedaudz ievārījuma.