«Oskaru» ceremonijā svinēs Džeimsa Bonda franšīzes 50.jubileju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šī gada ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonijā tiks svinēta Džeimsa Bonda spiegu trilleru franšīzes 50.jubileja.

«Mēs ar prieku iekļausim ceremonijā īpašu priekšnesumu, ar ko sveiksim Džeimsa Bonda filmas 50.gadadienā,» paziņoja ceremonijas producenti. Franšīzi, kurā līdz šim iznākušas 23 filmas, viņi raksturoja kā «visilgāk pastāvošo kinofilmu franšīzi pasaules vēsturē un skatītāju iemīļotu globālu fenomenu».

Jaunākās filmas «Skyfall» («Operācija «Skyfall»») kases ieņēmumi visā pasaulē līdz šim sasnieguši vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru (540 miljonus latu), padarot to par veiksmīgāko daļu franšīzes vēsturē.

Džeimsa Bonda franšīzes godināšana prestižajā «Oskaru» ceremonijā ārzemju medijos rosinājusi baumas, ka «Operācija «Skyfall»» būs starp prestižo Kinoakadēmijas balvu nominantiem, kas tiks izziņoti ceturtdien.

Līdz šim filmas par aģentu 007 tikušas nominētas «Oskariem» tikai tehniskajās un muzikālajās kategorijās.

ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana norisināsies 24.februārī, un to vadīs populārā animācijas seriāla «Family Guy» («Mana trakā ģimene») veidotājs Sets Makfārleins.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu