Arvo Perta darbi ir visbiežāk izpildītie no visiem dzīvajiem komponistiem (2)

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Britu mūzikas portāls otro gadu Arvo Perta darbus atzinis par visbiežāk izpildītajiem no visiem pašlaik dzīvajiem komponistiem.

77 gadus vecais igauņu komponists ierindojās portāla «Bachtrack.com» 2012.gada visbiežāk izpildīto komponistu saraksta 54.vietā, tomēr viņš bija pirmais no tagad dzīvojošajiem mūziķiem. Pavisam sarakstā ņemti vērā 12 597 koncerti un 4451 operas iestudējums.

«Tabulā iekļauti komponisti, kuru darbi šogad tika izpildīti visvairāk. Komponistam tiek piešķirts viens punkts, ja koncertā spēlēts vismaz viens viņa darbs,» teikts mājaslapā.

Saraksta pirmās vietas ieņēma Bēthovens, Mocarts, Bahs, Brāmss un Šūberts, bet tiem sekoja Čaikovskis, Hendelis, Haidns, Debisī un Šūmanis.

Pirmajā simtniekā iekļuva vēl tikai divi dzīvojoši komponisti - «Grammy» balvas laureāts Ēriks Vaitakrs 78.vietā un amerikāņu komponists Džons Adamss, kurš ierindojās 89.vietā.

Perts pazīstams ar minimālisma stilu un pašizgudrotu kompozīcijas tehniku, kas aizgūta no garīgo dziesmu skandēšanas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu