Tuvojoties nāves gadadienai, sadalīta Mārtiņa Freimaņa manta un nauda (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

27. janvārī apritēs divi gadi kopš populārā mūziķa Mārtiņa Freimaņa nāves, taču strīdi par mantojumu beigušies tikai tagad. Viņa autortiesības mantojusi dzīves laikā vien pāris reižu satiktā vecmāmiņa, vēsta žurnāls «Privātā Dzīve».

Divus gadus nauda, ko par Freimaņa darbu izpildīšanu un atskaņošanu pēc viņa nāves iekasējusi AKKA/LAA, krājusies un gaidījusi mantinieku.

Kā apliecinājuši Mārtiņa tuvinieki - nauda nonākšot viņa mātes ģimenē. Mārtiņa tiešā mantiniece esot vecmāmiņa no mātes puses.

Mārtiņa mātes dzīve postošo atkarību dēļ pārtrūka ārstniecības iestādē un tuvākā asinsradiniece izrādījusies Mārtiņa mātes māsa Indra Pāvila, kura arī aizstāvējusi vecmāmiņas intereses mantojuma sakarā. Dzīves laikā, ar Liepājas pusē dzīvojošo tanti, Freimanim pārāk siltas attiecības neesot izveidojušās. Tācu Mārtiņš esot viņu pāris reizes apciemojis un reizumis kontaktējies ar viņas ģimeni.

Autoratlīdzību izmaksāšot trīs reizes gadā, un tās lielums būšot atkarīgs no tā, cik bieži un kādā mērogā spēlēs Mārtiņa mūziku. Gadā Freimaņa mantinieka kontā varētu ienākt vidēji trīs līdz četri tūkstoši.

Tikmēr Mārtiņa Freimaņa tēva otrā sieva Inta un pusmāsa Ilze mantojušas dzīvokli Liepājā. To, šķiroties no mūziķa tēva, par savu naudu bija iegādājusies Inta. «Ziemassvētkos no Anglijas bija atbraukusi Ilze. Beidzot varējām sakārtot dokumentus, jo vecmāmiņa, no Mārtiņa daļas tomēr atteicās. Tagad Ilze ir vienīgā dzīvokļa īpašniece,» «PDz» atklājusi Inta.

Dzīves laikā visciešākā saikne Mārtiņam bijusi ar Intu un viņas meitu Ilzi. Viņas arī bija kopā ar mūziķi viņa dzīves pēdējās dienās.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu