Siguldā notiks Mārtiņam Freimanim veltīts atceres koncerts (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Janvārī un februārī dažādās Latvijas pilsētās notiks Mārtiņam Freimanim veltīti koncerti, kuros Mārtiņa draugi kopīgi dalīsies dziesmās, dzejā un atmiņās par Mārtiņu. Koncertu sērijai dots nosaukums «[Ie]vērojot klusumu» un tā risināsies no 27. janvāra līdz 7. februārim. Siguldas novada Kultūras centrā koncerts notiks 31.janvārī plkst.19.00.

«Liela un pompoza lielkoncerta vietā šogad esam iecerējuši doties ceļojumā pa Latviju, kur koncertu apmeklētāji tiks aicināti gan kopīgi ar Mārtiņa draugiem vienoties dziesmās, gan ieklausīties viņa rakstītajās dzejas rindās, noskatītiesArvīda Krieva dokumentālo filmu «Dzīve kā košums», atcerēties ar Mārtiņu kopā piedzīvotus notikumus un vienkārši pabūt kopā», stāsta Mārtiņa Freimaņa fonda dibinātāja Maija Kalniņa. Dažādu pasākumu sērija notiek desmit dienas - no 27.janvāra, dienas, kad Mārtiņu zaudējām līdz viņa dzimšanas dienai - 7.februārim.

«[Ie]vērojot klusumu» tikšanās un akustiski koncerti ar filmas skatīšanos notiks 31.janvārī plkst.19.00 Siguldā – Siguldas novada Kultūras centrā. Koncerta laikā tiks demonstrēta Arvīda Krieva dokumentālā filma «Dzīve kā košums» par Mārtiņu Freimani un grupu Tumsa, uzstāsies Mārtiņa tuvākie draugi, būs arī Freimaņa fotogrāfiju izstāde un viņa dzejas lasījumi.

Aicinām arī Siguldas «dziedošos» māksliniekus piedalīties šajā pasākumā, jo katrā no pilsētām izpildīt Mārtiņa mūziku aicināti arī vietējie mākslinieki. Pieteikšanās marta@micrec.lv vai dace.plesa@sigulda.l

Koncertā 31.janvārī Siguldas novada Kultūras centrā uzstāsies Mārtiņa draugi: Maija Kalniņa, Kaža, Putnu Balle, Valters Frīdenbergs, Olga Rajecka, grupa PeR un Aija Andrejeva.

  • Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» tīklā un «bilesuparadize.lv». Katra nopirktā biļete ir ziedojums Mārtiņa Freimaņa fondam.

Koncertu saraksts:

  • 30.01 19.00 CATA Kultūras nams, Cēsis
  • 31.01 19.00 Siguldas novada Kultūras centrs
  • 01.02 19.00 Valmieras Kultūras centrs
  • 02.02 19.00 Madonas Kultūras nams
  • 03.02 16:00 Ogres Kultūras centrs
  • 06.02 19:00 Skrundas Kultūras nams
  • 07.02 17:00 20:00 Lielais noslēgums Liepājā, LOC Rožu zālē

Informācija par fonda darbību atrodama mājaslapā «mff.lv».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu