Gorkšs: Šis ir cita veida izaicinājums, kuru es noteikti izbaudīšu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs ir pateicīgs liktenim par doto iespēju atgūt spēļu praksi Anglijas otrās spēcīgākās līgas - «Championship» - vienības Vulverhemptonas «Wanderers» rindās, jo katrs izaicinājums viņam palīdz uzplaukt kā futbolistam, atzinis centra aizsargs.

Kā ziņots, otrdien 31 gadu vecais latviešu aizsargs «Wanderers» komandai pievienojās uz trīs mēnešu īres laiku no Anglijas premjerlīgas kluba «Reading». Nav izslēgts, ka pēc sezonas ar «Wanderers» varētu tikt noslēgts arī pilnvērtīgs līgums.

«Karjeras laikā esmu spēlējis pret daudziem šīs komandas spēlētājiem un pāris reizes esmu pabijis arī kluba mājvietā «Molineux» stadionā. Pēdējo reizi tas bija 2009. gadā, kad mačā pret Londonas «Queens Park Rangers» (QPR) «Wanderers» nodrošināja sev ceļazīmi uz premjerlīgu,» Gorkša teiktais citēts portālā «Expressandstar.com», latvietim atceroties, ka šīs spēles līdzjutēju svinību laikā viņam kāds karstasinīgs mājinieku atbalstītājs iepļaukājis seju.

«Meklēju iespēju jaunam izaicinājumam, un pārēja uz «Wanderers» par tādu ir kļuvusi. Divas reizes esmu palīdzējis komandām iekļūt premjerlīgā. Šis ir cita veida izaicinājums, kuru es noteikti izbaudīšu. Ceru, ka varēšu komandai palīdzēt,» izteicies Gorkšs. «Esmu spēlētājs, kuram katrs izaicinājums palīdz uzplaukt. Šādā situācijā jau reiz biju arī laikā, kad spēlēju QPR rindās.»

Gorkšs pēdējā laikā bija zaudējis vietu Redingas kluba sastāvā un šogad nav ticis pieteikts nevienai spēlei. Šosezon Gorkšs devās laukumā 13 premjerlīgas spēlēs, bet nav spēlējis kopš 17. decembra.

«Futbola pasaulē spēlētāji vienmēr būs pakļauti spiedienam. Atliek vienīgi virzīties uz priekšu un censties progresēt. To arī darīšu un ceru, ka tas izdosies arī komandai,» uzsvēris aizsargs. «Kā spēlētājs vienmēr vēlos doties laukumā. Treniņi ir viena lieta, taču visa sāls ir atrašanās laukumā un cīnīšanās kopā ar komandu.»

«Pēdējā laikā «Reading» rindās netiku pie spēlēšanas, tāpēc bija pienācis laiks jaunai iespējai. Jūtos pateicīgs, ka par mani interesi izrādīja vairākas komandas, tomēr pēc sarunas ar galveno treneri nolēmu pārcelties uz Vulverhemptonu,» piebildis Gorkšs.

«Wanderers» komanda Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā šosezon aizvadījusi 31 cīņu, kurā ieguvusi 34 punktus. Pašlaik tas vienībai atvēl vien 21. vietu 24 komandu konkurencē.

Divkārtējais Latvijas gada labākais futbolists Gorkšs savu karjeru Anglijā sāka «Blackpool» komandā, kurā spēlēja no 2006. līdz 2008. gadam. Pēc tam viņš līdz 2011. gadam spēlēja QPR vienībā, bet nu otro sezonu aizvadīja «Reading» rindās, ar ko viņam ir trīs gadu līgums.

Kopumā viņš Anglijā aizvadījis vairāk nekā 200 spēles.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu