Interneta lietotājus pārbiedē informācija saistībā ar Čeļabinskas meteorītu (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Piektdien pēc Čeļabinskas meteorīta izraisītā sprādziena daudzus interneta lietotājus pārbiedēja informācija, kas bija atrodama populārajā interneta enciklopēdijā «Wikipedia».

Krievijas mediji ziņo, ka tūlīt pēc meteorīta nokrišanas «Wikipedia» publicēja informāciju, ka meteorīts «pilnībā noslaucījis no zemes virsas» Čeļabinsku. Tiesa, šī kļūdainā ziņa interneta vietnē bija pieejama vien dažas minūtes, un interneta resursa administrācija ātri novērsa kļūdu.

Meklējot informāciju pēc pieprasījuma «Čeļabinska», «Wikipedia» piedāvāja sekojošo: «Liela pilsēta Krievijā, Čeļabinskas apgabala administratīvais centrs, kuru pilnībā iznīcinājis meteorīts».

Interneta vietnes administrācija nav atvainojusies par kļūdu.

Jau ziņots, ka Čeļabinskas meteorīts ir viens no iespaidīgākajiem kosmiskajiem notikumiem debesīs virs Krievijas kopš Tunguskas fenomena 1908.gadā, kad Sibīrijā milzīgus postījumus izraisīja spēcīgs sprādziens, ko vairums zinātnieku saista ar asteroīda vai komētas triecienu.

Vairāku metru lieli meteorīti, kāds nokrita Čeļabinskā, Zemi skar aptuveni reizi desmitgadē. Tomēr saskaņā ar zinātnieku rīcībā esošo informāciju nevienā citā gadījumā, kad virs Zemes eksplodējis meteorīts, nav bijis tik liels cietušo skaits kā piektdien.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu