Ženēvā pasaules pirmizrādi svinēs jaunais «Golf GTD» (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Taupīgs, bet sportisks - tās ir īpašības, kas pēdējās trīs desmitgades ir sajūsminājušas «Golf GTD» entuziastus. Šā gada Ženēvas starptautiskajā autoizstādē «Volkswagen» prezentēs jaunāko šī iespaidīgā modeļa versiju, kuras 184 zirgspēku jaudas TDI dzinējs jau šobrīd atbilst stingrajām Euro6 izmešu standarta prasībām.

1982.gadā pirmais «Golf GTD» ar tā dīzeļdegvielas dzinēju ar turbokompresoru, sportisko regulējumu un personalizējamo «Golf GTI» stila aprīkojumu radīja revolūciju kompakto pasažieru dīzeļdzinēju automobiļu segmentā. Šogad tā piemēram seko līdz šim jaudīgākais «GTD», kas veidots uz septītās paaudzes «Golf» bāzes.

Pateicoties 184 zirgspēku jaudai, jauno «Golf GTD» var ieteikt gan kā dinamisku, gan degvielu taupošu automobili lielu attālumu pārvarēšanai. Versijā ar 6-pakāpju manuālo transmisiju šis «Volkswagen» automobilis, kura maksimālais ātrums ir 230 km/h, patērē vien 4,2 litrus degvielas uz 100 kilometriem. Šāds kombinētā cikla degvielas patēriņa rādītājs ir vienlīdzīgs vien 109 gramiem CO2 izmešu uz kilometru. Ar papildaprīkojumā pieejamo 6-pakāpju DSG transmisiju degvielas patēriņš ir 4,7 l/100 km. Iespaidīgs ir arī tā 380 Nm griezes moments, kas pieejams jau pie dzinēja ātruma 1750 apgriezieni minūtē.

Vizuāli «Golf GTD» piesaista uzmanību ar tonētajiem LED aizmugurējiem lukturiem un LED valsts reģistrācijas numura zīmes apgaismojumu, kā arī dubultu hromētu izpūtēja uzgali. Automobiļa kopējo dinamisko izskatu papildina 17 collu GTD diski ar 225/45 riepām, sānu sliekšņu uzlikas, izkliedētājs, sporta piekare un lielais aizmugurējais jumta spoileris.

Interjeram raksturīgas vairākas izsmalcinātas GTD iezīmes: papildus sporta sēdekļiem ar rūtaino apdari («Clark»), melnam griestu tapsējumam, sporta stūrei, nerūsējoša tērauda pedāļiem un kājas balstam pieejama arī GTD transmisijas svira, GTD dekori un GTD mērinstrumentu panelis. Komfortu garos braucienos garantē arī pārējais aprīkojums, tai skaitā progresīvā stūres sistēma, balts salona apgaismojums, automātiskā «Climatronic» klimata kontrole, ParkPilot sistēma priekšā un aizmugurē, ziemas komplekts un «Composition Touch» radio atskaņotājs. Piedāvātās standarta virsbūves krāsas ir «Tornado Red», «Black» un «Pure White».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu