Bulgāru bīskapam neizdodas pārdod «Rolex» pulksteni, lai baznīca varētu nomaksāt rēķinu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bulgārijas metropolītam Nikolajam, kurš izpelnījies pārmetumus par izšķērdīgu dzīvesveidu, svētdien izsolē neizdevās pārdot savu «Rolex» rokas pulksteni, lai baznīca varētu nomaksāt elektrības rēķinu.

Svētās Marinas baznīcai izveidojies teju 3000 levu (1077 latu) parāds par elektroenerģiju.

Izsolei neviens dalībnieks gan nebija pieteicies, kas skaidrojams ar augsto pulksteņa cenu - 11 600 levām (4164 latiem).

Bulgārijas pareizticīgajai baznīcai pieder lielākie īpašumi uzreiz pēc Bulgārijas valsts, taču tās apgrozāmie līdzekļi ir nelieli un garīdznieku algas - niecīgas.

Tomēr baznīca kritizēta par dāsnu ziedojumu pieņemšanu no bagātiem atbalstītājiem, kuri tādā veidā cenšas uzspodrināt savu reputāciju. Asus komentārus presē izpelnījies Nikolaja «Rolex» rokas pulkstenis un kādam viņa kolēģim piederošā «Lincoln» markas automašīna.

Bulgārijā elektroenerģijas cenas janvārī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, vairāk nekā divkāršojās, izraisot desmitiem tūkstošu iedzīvotāju protestus, kas pagājušonedēļ noveda pie premjerministra Boiko Borisova valdības demisijas.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu