BMW pērn guvis rekordlielu peļņu un pārdošanas apjomu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācijas autobūves kompānija BMW pērn strādājusi ar 5,1 miljarda eiro (3,5 miljardu latu) tīro peļņu, kas ir par 4,4% vairāk nekā 2011.gadā, teikts publiskotajā uzņēmuma paziņojumā. Tādējādi autoražotāja peļņa pagājušajā gadā sasniegusi rekordaugstu līmeni.

Peļņas pieaugumu galvenokārt veicināja pārdošanas apjoms, kas 2012.gadā palielinājies par 11,7% - līdz 76,8 miljardiem eiro (53,9 miljardiem latu), tam arī sasniedzot visu laiku augstāko līmeni.

«Pagājušais gads bijis visveiksmīgākais gads BMW grupas vēsturē, pārdošanas apjomam, apgrozījumam un peļņai sasniedzot jaunus rekordaugstus līmeņus,» norādīja kompānijas vadītājs Norberts Reithofers. «Mēs esam sasnieguši vai pārsnieguši visus mūsu mērķus 2012.gadam, neskatoties uz ļoti apgrūtinošiem tirgus apstākļiem.»

BMW jau janvārī paziņoja, ka pērn kompānija pārdevusi 1,845 miljonus automašīnu, kas ir par 10,6% vairāk nekā 2011.gadā un rekordaugsts līmenis.

Kompānijas vadība pavēstīja, ka arī šogad plāno palielināt pārdošanas apjomu un tā nolēmusi ierosināt dividenžu apjomu par 2012.gadu palielināt līdz 2,5 eiro par vienu akciju, salīdzinot ar 2,3 eiro pirms gada.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu