Ģenerālprokurors: Ziņojums par RBO nav detektīvromāns, ko izlasīt vienā vakarā (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ziņojums par iespējamiem pārkāpumiem Rīgas brīvostā nav nekāds detektīvromāns, ko var izlasīt vienā naktī, un uzzināt, kurš ir vainīgs, uzsver ģenerālprokurors Ēriks Kalmeiers

Prokurors sarunā ar laikrakstu «Diena» sacīja, ka daudzi joprojām nepārzina prokuratūras funkcijas, jo prokuratūra vairs neveic pārbaudes par visiem iesniegumiem.

«[..] Vairs neeksistē likumības uzraudzības funkcija. Mēs nepārbaudām vispārējā uzraudzības kārtībā neko. Mēs neejam uz iestādēm – nu, parādiet savus dokumentus, vai jums viss ir kārtībā. Nav tā. Mēs strādājam uz konkrētu iesniegumu pamata, pārbaudām – ir, nav noticis. Tieši tāpat ar Valsts kontroles ziņojumiem. Daudzos gadījumos tur ir saskatāmi disciplināras atbildības pamati, kas izskatāmi civildienesta atbildības kārtībā. Mums nav piekritīgi šie jautājumi,» sacīja Kalmeiers.

Arī par Valsts kontroles ziņojumu par Rīgas brīvostu ģenerālprokurors sacīja, ka «šis ir ļoti sarežģīts gadījums.»

«[..] Tas nav detektīvromāns, ko var izlasīt vienā vakarā un saprast, kurš kuru ir nogalinājis. Šeit ir sarežģīti, protams, kontroles atzinumi ir tās atzinumi. Bet es jau agrāk publiski teicu, ka secinājums «pastāv risks par neekonomiski lietotiem līdzekļiem» – tas ne par ko neliecina. Krimināllikumā ir nozagšana, piesavināšanās, krāpšana.»

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu